Etusivu   Asunto   Vuokraus   Muuta alueesta  ALBIR - COSTA BLANCA
Costa Blanca Norte sijoittuu Valencian autonomiselle alueelle, Alicanten provinssiin. Aluetta kutsutaan "valkoiseksi rannikoksi" ja mm. Albirin ranta-alue on toistuvasti palkittu Euroopan Blue Flag -palkinnolla puhtaitten ja kirkkaitten vesien, rannan varustelun sekä monenlaisten tapahtumien ansiosta. Alueen vesistöjä ja ympäristöä hoidetaan hyvin ja ilmasto-olosuhteet ovat nautinnolliset; leudon lämpimät talvet ja aurinkoiset kesät. Koko vuoden keskilämpötila on 20C.

Alue poikkeaa paljon perinteisistä massaturismikohteista; on luonnoltaan, kulttuuriltaan, palveluiltaan ja vauraudeltaan täysin toisenlainen. Albirissa on upeat näköalat ja rantaa reunustaa Sierra Heladan vuori, josta voi kävellä läheiselle majakalle. Ihastella voi myös rantabulevardia, Paseo de las Estrellasia, jonka ideana on ollut Hollywoodin Walk of Famea kopioiden laittaa kadulle tähtiä espanjalaisille näyttelijöille. Näillä seuduilla lomailevat useasti juuri espanjalaiset julkkikset, saapuen paikalle jahdeillaan, nauttimaan lukuisista erilaisista ravintoloista ja kulttuuritarjonnasta. Tämä alue kun on kaukana nuhruisesta, hotellien valtaamasta turistirysästä.

Albirin naapurustossa sijaitsee Altea, joka on yksi Välimeren lumoavimmista kaupungeista ja joka edustaa aitoa, vanhaa espanjalaista kulttuuria. Tämä kukkulalle rakennettu kaupunki on innoittanut monia taiteilijoita ja luo upeita elämyksiä matkailijallekin. Huvivenesatama sykähdyttää ja lukuisat gourmet-ravintolat antavat unohtumattomia makuelämyksiä. Tuliaisiksi löytää helposti aitoja käsitöitä laidasta laitaan, mutta myös modernia tuotantoa.

Benidorm, eurooppalainen vastine New Yorkille, on etelämpänä. Noin 8 km ja hyvien yhteyksien päässä Albirista voi nauttia upeasta hiekkarannasta ja pilvenpiirtäjistä. Kaupunki vilisee eurooppalaisia lomailijoita ja tarjoaa monipuoliset puitteet vauhdikkaalle elämälle. Iltaisin voi baarissa istuen nautiskella rantakadulla tai tutustua alueen lukuisiin discoihin ja yökerhoihin. Päiväsaikaan on tarjolla huvipuistoja, vesipuistoja ja luonnonpuisto, joten aktiviteettejä on jokaiseen makuun.

Pohjoisempana sijaitsee mm. Denia, josta laivoilla yhteydet saaristoon. Haluat sitten Mallorcalle taikka Ibizalle pääset saariin tutustumaan vaivattomasti. Voit viettää lomaasi edullisesti myös ihan erilaiseen Espanjaan tutustuen!

Costa Blanca tarjoaa siis mittavat puitteet moninaiseen lomailuun ja matkailuun. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja edulliset, englannin kielellä pärjää ja ilmasto on varmasti suotuisa. Täällä eivät häiritse tungettelevat kauppiaat taikka muutkaan turismin vähemmän miellyttävät lieveilmiöt. Espanjassa on moninainen kulttuuri ja Costa Blanca Nortelta saat siitä irti ne parhaimmat puolet!

>>> Albirissa lisäksi